torsdag 12 mars 2009

Nästan rekordtid på löpbandet


Plågat mig själv på det förbaskade löpbandet ikväll. Gav mig den på att det skulle bli en bra tid på en mil. Och det blev det! 42 min 12 sek (exkl en liten paus för att knyta skorna). Flås, flås, flås. Kunde inte motstå att ställa mig på vågen efteråt och det kändes ju bra, haha!

Unnade mig en supergod skaldjurspasta till middag. Och ny tittar jag på Lyxfällan på TV och tänker att jag har det ganska bra trots finanskrasch och annat...

11 kommentarer:

Cecilia sa...

Jag undrar en sak...eller ganska många saker egentligen.Köpte din bok GI i Praktiken,för något år sedan men har fortfarande inte påbörjat den.Men nu ska här börjas.I den så står det om boken som du gjorde innan den,och jag bara undrar vad den heter och om den går att få tag på??

Anonym sa...

Ola, du äter en hel del "icke-GI-mat". Hajar att du tränar mycket, men hur gör du sen. När träningen hamnar på normal nivå och Erik inte är med dig? Blir det inte svårt att plocka bort t.ex. pastan?

Hälsningar från Blomman, som när hon syndar är det med chip eller wienerbröd.....

Anonym sa...

Grattis, det var väl ditt mål ????

Bubbel i vardagen sa...

Jag har en seriös fråga. Tror jag. Kan det vara så att kolhydraterna hjälper kroppen att ta upp järn? Jag märker att jag periodvis... är så jävla trött sen jag började med GI. Eller har du några andra funderingar kring detta?

Anonym sa...

Grattis va duktigt! =)

Anonym sa...

42 min och 12 sek var inte illa.

Riktigt bra. Rena rama 80-talstempot ur mitt perspektiv.

Ola Lauritzson sa...

FundersamCecilia: Kul att du (äntligen) ska komma igång. Boken du tänker på var min första bok och hette Gå ner i vikt med GI-metoden. Den har nu gått ur tryck och ersatts med min senaste bok: Gå ner i vikt - mina samlade erfarenheter av GI-metoden. Kika på den!

Blomman: Visst äter jag en mat som inte får bästa GI-betyg. Men samtidigt är inte fullkornspasta så farligt, särskilt inte om du tränar en del. För min del har jag hittat en bra balans där maten inte känns som en uppoffring, tvärt om. Jag äter ytterst sällan pasta, vitt bröd, aldrig godis (föruotm en del choklad eller läsk). Målet är att hitta en livsstil som du trivs med och där du känner att du är viktstabil.

Nettan: Nej, mitt riktiga mål är att en dag komma under 40 minuter. Men det i sjutton om jag lyckas med... Att kapa över 2 minuter låter ju inte så mycket, men det är iiiinte lätt!

Bubbel: du har ju en del järn i många av de kolhydratrika produkterna. Men ännu mer i ex kött, inälvsmat, spenat, broccoli mm. Kanske känner du dig lite trött för att du inte har så mycket av den "snabba energin" som du får av just kolhydrater. Min egen erfarenhet är att jag behöver sova lite mer när jag kör en mycket strikt GI-diet. Märkligt nog känner vissa personer precis motsatsen. Jag har dessvärre ingen bra förklaring på varför det kan skilja sig på det viset.

Trevlig helg!
/Ola

Ola Lauritzson sa...

Såg att parantesen ovan blev fel i ett av svaren: jag dricker i princip aldrig läsk. Tänk så fel det kan bli för att en parantes inte sätts rätt...

Ola Lauritzson sa...

Ad Interim: mycket imponerande tid på en så lång distans!!!

Bubbel i vardagen sa...

Tack för hjälpen! Får börja trycka i mig lite mer järnrik mat då.

Anonym sa...

jvvq mfayd Porn Video kgudta h xv s zqa