fredag 20 mars 2009

Jag begriper det inte!

Sitter hemma och väntar på en försändelse från Posten med 200 av mina böcker som aldrig blev sålda under bokrean. Och jag ställer mig följande frågor:

1. Varför går det inte att precisera leveranstiden bättre än "mellan kl 9-14"
2. Hur kommer det sig att 90% av leveranserna kommer närmare kl 14 än kl 9 - den ekvationen går inte ihop!
3. Är det för mycket begärt att förvänta sig ett samtal med besked om när leveransen förväntas komma?
4. Reflekterar Posten över att kastar bort nästan en hel dag på att sitta hemma och vänta?
5. Är min irritation månne ett tecken på att det finns fler som inte är helt nöjda - och är detta i möjligen ett uppslag för en ny affärsidé?

9 kommentarer:

Ola Lauritzson sa...

Nnu fick jag nästan lite dåligt samvete. Två minuter efter mitt inlägg plingade på dörren och där stod Mr Postman. Och kors i taket, han var både trevlig, snygg och hjälpsam! :-)

Anonym sa...

Det är ungefär lika roligt som killen som skulle komma och kolla ventilationen hemma hos mig.

Typ 10-11 januari mellan 07.30-16.30!!

Vad gör man om man har husdjur man helst vill skall vara kvar i lägenheten när man kommer hem (inte ha smitit ut) och inte har någon som kan sitta husvakt?

Det är ju så kul att ta semester för sånt!

Eller när de säger att de MÅSTE in i lägenheten och sedan när man varit hemma hela dagen så visar det sig, när man till slut ringer o undrar var de håller hus...ja, då behövde de INTE komma in i just MIN lägenhet fast det var så himla viktigt först!

Usch, nu blev jag irriterad på detta igen! ;-)

Anonym sa...

Sotaren brukar också ge sådana tidsintervall. Vi vill inte ha honom i huset utan att vi är hemma. Har aldrig varit några problem att få dem att precisera sig. Men lättast för dem hade väl varit att slippa planera.

Anonym sa...

Naturligtvis menade jag inte exakt 10-11 januari utan att det mest var 2 dagar i rad...10-11 var visst lördag-söndag i år! Haha!!

Anonym sa...

Hej ola!! Jag skulle vilja köpa din Gi bok..30dagars..Hittar dock inte den i vår bokhandel. Någon hemma på lager ??// tessan

Anonym sa...

Haha, jag letade som bara den på bokrean efter dina böcker men slut överallt och sen står du här med 200st som inte blev sålda :O

Ola Lauritzson sa...

Ni får komma hem till mig så lovar jag att ni får ett gratisexemplar.

De böckerna som jag fick i retur var dels den gamla klassikern "GI i Praktiken" som jag tror sålt i 80 000 ex och sen Pigg, Smal och Glad (den röda boken) som tyvärr inte alls sålt lika bra, men som - om jag får säga det själv - är en riktigt bra bok...

Anonym sa...

Jag förundras ibland över att min tid verkar vara mindre värd än tex min husläkares tid vid besök på lättakuten. Då måste jag ta en lapp. Vänta en halvtimme på att lättakuten ska öppna. Sedan vänta på att bli uppropad. Detta istället för att kunna boka en tid.
Vad gäller posten kan man tycka de kunde ringa när de är på g - så kanske man hinner hem från jobbet tex. Lite mer servicevänligt.

Anonym sa...

Kommentar till punkt 3; du kan säkert få info om du betalar för den.