måndag 16 mars 2009

Lite matinspiration för veckan?

Vänner här kommer lite förslag på några GI-middagar som kanske kan passa i veckan:

1. Biff Rydberg (med zucchini istället för potatis): klassiskt, enkelt och gott! Senap och äggula blir pricken över "i:et".

2. Köttfärsfylld paprika eller squash: god vardagsmat. Gratinera med ost och krydda efter smak. Jag gillar lite chili och vitlök.

3. Köttbullar med guacamole: rätten alla gillar. Kanske lite kokt potatis till resten av familjen om de inte är lika GI-frälsta som du?

4. Thaigryta med kyckling: en av mina favoriter. Kokosmjölk, thaikryddblandning, kyckling och favoritgrönsaker som får koka ihop.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ju helt förträffligt ut, ser så mycket mer ut när man gör det lite fint. Thaigrytan låter mums, måste jag prova. Ha det bäst.
mvh Lena

Anonym sa...

Inspiration, inspiration!

Det är sannerligen vad som behövs.

Man kan kanske säga att jag är lite som OL, fast i tidigare fas (läs har inte genomgått GI-fasen än).

Tänk, på tiden då det begav sig sprang man ledigt en mil klart under 40 minuter. 3½-minstempo eller ännu snabbare om det bara rörde sig om ett par km.

Var(-t) tog mitt 80-tal vägen?

Hög tid att försöka återuppliva detsamma.

Men det är ju inspirationen som tryter. Här behövs fler morötter och piskor.

Jag tror jag har omkring 250 mil till Beach '09, dvs en bra bit att gå, för att nå målet. Är det för långt bort för att hägra?

Utan de 250 milen visar jag icke upp mig för bikinbeachtjejerna i sommar!

Det är sannerligen hög tid att 'göra en Ola Lauritzson', så ser man snart ut som om man vore 24 igen, och får kanske tom visa leg på bolaget? Fast dit skall man å andra sidan helst inte gå med tanke på dieten.

Caty sa...

Ser väldigt gott ut! Vad hungrig jag blir! Jag är hemma och har influensa, så jag orkar inte gå iväg och handla något. Min aptit är det dock inget fel på, men har feber.

Anonym sa...

Vad är de för thaikryddblandning? skulle du kunna lägga ut en bild på den? :)

Ola Lauritzson sa...

Ad interim: det var ett roligt inlägg. Men måste tyvärr göra dig besviken. De har inte frågat om leg på systemet på flera år för min del... :-)

Ola Lauritzson sa...

Love for Food: jag köpte vanlig Thaiblandning som du hittar i livsmedelsbutiken - Röd Curry. Vet att det finns en del socker och annat elände i den, men, men...några större mängder är det ju inte.

Kaos-Anna sa...

Nice. Paprikan ska jag köra på.
Kanske redan imorgon.
Japp.

Anonym sa...

Okej, tack så mycket! Jag har hittat så många olika goda recept, och så många fina matbilder här hos dig, jag undrar om det skulle vara okej om jag lånade några stycken till min blogg http://loveforfood.blogg.se ifall jag då alltid länkar till dig och talar om att jag hittade det hos dig? Ger ju dig lite extra reklam också =)

Anonym sa...

Allt ser så gott ut och måste tacka dig så hemskt mycket för din blogg. Måste erkänna att som ny på GI fronten känner jag mig lite vilsen. Är medlem på GI viktkoll och kör rivfasen just nu och är på 4 dagen men det är lite svårt.
Har väl inte kommit igång med allt man får och inte får äta. Vad är det för bröd man kan äta? Finns det någon recept på gott bröd till frukosten? Jag är inte den personen som kan äta ägg till frukost utan bara lite lättare mat och att äta yogurth varje morgon blir lite tråkigt :-)! Tack på förhand och håll tummarna för mig nu :-)!
Hälsningar
Indira
P.S. min bror som känner dig fick mig att börja med GI :-)