måndag 23 mars 2009

Missa inte P4 Extra idag...


...där Lotta Bromé och jag ska tala om GI och träning ca kl 14.40. Det passar ju bra när våren börjar närma sig. Även om det ligger lite snö på marken idag (var kom den ifrån?).

10 kommentarer:

Anonym sa...

Lyssnade och chattade...förstår att många frågor kom in men varför svarade du på så många "träningsfrågor"? Hade förväntat mig att du hade beskrivit vad "rivstart" innebär.
Lotta

Ola Lauritzson sa...

Tyvärr hann jag inte svara på mer än en tredjedel av alla frågor som kom in. Och inslaget skulle ju handla om träning så de var de frågorna som producenten skickade till mig... sorry.

Anonym sa...

På tal om träning: Hur ser du på protein drinkar (ifrån pulver) innan träning? Jag dricker en drink ifrån Gymgrossisten som innehåller i princip bara protein (~98%) och till det äter jag ett äpple innan jag springer. Om du svarade på det under programmet är jag ledsen- missade dig där.

Anonym sa...

Missade man programmet finns det som poddradio.

elinor sa...

Hej! Missade tyvärr din chattid idag, har en lite ovanlig fråga kanske. Jag har rivstartat nu i 4 veckor, har gått ner nästan fem kilo, så det går bra. Snart är det sommar, och då möter jag min största fiende och bästa vän; langos. Det innehåller vetemjöl och i vissa fall potatis, men det är mycket fett. Säg att man har mycket gräddfil och räkor och ost och kaviar och så vidare på, vad slutar GI på då, typ? Poröst som fan, men mycket proteiner och ännu mer fett. Har du svar?

Jag undrar också vad riskerna med högintensiv träning under rivstarten är. Det blir en del högintensivt trots att jag vet att jag inte ska, men jag är noga med proteiner innan och efter. Vad kan jag mer göra?

elinor sa...

En fråga till bara, sedan slutar jag, jag lovar :)

Havreringar, frukostflingor från märket frebaco, innehåller fullkornshavremjöl, fullkornsvetemjöl, kärnvetemjöl, maltextrakt och salt. kolhydrater/100 g: 71g varav sockerarter 1,5 g. Vad tror du om dessa, för fas tre? Supertacksam för svar.

Ola Lauritzson sa...

Lina, jag tycker det låter bra innan träning, men även efter träning.

Ola Lauritzson sa...

Elinor, langos kokas ju dessutom i olja. Nej! De gillar vi inte...

Vad gäller högintensiv träning i rivstart får du känna lite i kroppen. De flesta märker att den där expolisva energin inte finns där (för en del av oss tycks den aldrig finns där oavsett vad vi äter...). Generellt är risken att du bryter ner en del muskelmassa om kroppen inte hinner omvandla fett till bränsle. Men som sagt, du bör känna det i kroppen. Min enkla generalregel är: if it feels good, it is good.

Ola Lauritzson sa...

Elinor, de är samma flingor som jag brukar äta (de dagar jag äter flingor). De bästa jag hittat på marknaden.

elinor sa...

Tack så mycket för svaren! Jag antog att svaret skulle bli negativt, men man måste ju kolla! Tur att det finns mycket annat som är gott.