tisdag 16 februari 2010

Handen på hjärtat...


...blir det någon semla idag?
Och har du något favoritrecept på semlor? Extra kardemumma, mandelmassa, servera med mjölk?

Själv ska jag erkänna att jag tycker semlor är en överskattad bakelse. Ofta är bullarna torra. Och hur gott är det med grädde? Nej, tacka vet jag chokladbakelser... :-)

10 kommentarer:

Helene sa...

Är inte så heller förtjust i semlor att de är värda att äta mitt i min viktminskning.

Jag är så fokuserad nu att en gräddbulle inte stoppar mig!

Minna sa...

Grädden o mandeln gillar jag, men kan hoppa över den där, som du säger, oftast torra bullen. Men det blir ingen semla för mig ändå. Är faktiskt inte sugen eller avis. Jätteskönt!

Sabina sa...

Nix, ingen semla här. är som du o många andra inte så jätteförtjust i det. ska man ha så är det nästan godast med hemmagjord.

och du Ola, det borde vara spöstraff på att nämna chokladbakelse utan att förvarna! ;)

Anniber sa...

Måste erkänna att jag blev helt tagen på sängen idag. Skulle hämta barnen på dagis som vanligt, men hamnade mitt i värsa semlefesten! Barnen hade gjort iordning en åt mig oxå, och jag hade inte hjärta att säga nej... Tur att jag körde ett pass på lunchen... Men det är faktiskt bara andra gången på 44 rivstartsdagar som jag trillat dit (förra gången var också en bjudkaka... - måste hitta ett sätt att hantera dessa lägen!).

Ola Lauritzson sa...

Anniber, känns som om du inte kunde tacka nej om barnen hade gjort en semla till dig. Så gulligt det låter förresten! :-)

millprill sa...

Ingen semla för mig idag, riktigt risig och förkyld såhär 3 veckor innan vasaloppet men även om det innebär att jag inte kan träna så får kosten förbli intakt, har en fråga till dig som jag hoppas du kanske kan svara på gällande Enervits senaste profukt i den sk "Uthållighetsserien" Deras senaste skapelse heter "PRE Sport" och enligt dom skall den uppfylla följande kriterier.
* HÖg kolhydratsdensitet * Lågt GI *Fettfri * God smak *Gelatin konsistens * Optimerar användandet av egna fettdepåer * Bibehåller dina glykogendepåer tills du behöver dom.
Detta skall alltså motsvara "kolhydratsuppladdning" men utan att bli "proppmätt" kan man äta dessa under dagen innan och slippa oroa sig för att kroppen suger i sig allt och man går UPP i Vikt under Vasaloppet (Vill inte gå upp i vikt av Vasaloppet utan tvärt om men min kropp suger verkligen i sig kolhydrater) vad tror du? /Camilla

Anonym sa...

Nä du... semlor är verkligen ingen höjdare...

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Jag håller med. Jag gillar inte heller semlor. Ganska skönt att det finns några frestelser som man inte faller för...

Det där med chokladbakelser lät gott däremot!

Ola Lauritzson sa...

MillPrill, måste erkänna att jag inte vet vad det är för produkt. Och jag undrar förstås vad det är för kolhydrater de fyllt den med. Står det på förpackningen?

Novalii sa...

Semlor som är såå gott! Men då ska det vara hemgjorda såklart, men LITE grädde, för ren gräde är ju ingen höjdare. Blev dock ingen semla för mig eftersom jag kör med GImetoden. Så här långt -5 kg på två veckor!