tisdag 2 februari 2010

Hundmat?

Någon som har koll på hundmat? Har inte kollat innehållet än, men förstår att det är en djungel. Kanske dags för en GI-bok för husdjur? :-)

12 kommentarer:

Helene sa...

Ja låter spännande med GI-bok för hundar. MÅnga har ju problem med överviktiga hundar! Jag kan inget då jag har katter men jag har en annan fråga.

Du skrev väl förut om någon sida där man kunde publicera sin egen bok? vad var det för sida? håller på med en bok nu......

Ola Lauritzson sa...

Kolla www.kapitel1.se. Tjänsten heter Kapitel 1 och igår började en ny tävling som heter Månadens Manus.

Lycka till!

Sabina sa...

jovisst är det en djungel! har haft olika mat till olika hundar.. allt från dyrare märken från djuraffärer till det vi har till den hund vi har nu.. coops eget. har till o med kokt egen hundmat! :)

för en valp skulle jag nog ge rådet att köpa ngt valpfoder så man är säker på att den får i sig alla de vitaminer, mineraler o energi som behövs nu i början.. de växer så mkt! (o leker/springer/busar *ler*)

gå till en djuraffär o be om råd.. berätta om Sture o be dom förklara olika för o nackdelar med de olika foder dom har.

att vi kör med coops egna är att det konstigt nog är den mat vår hund mår bäst av.. inga prob med magen, glansig päls o perfekt hull! tillsätter endast lite raps eller linfröolja i maten ibland.

hur går det med nätterna nu? bättre hoppas jag..

Anonym sa...

Torrfoder går egentligen fetbort både för hund och katt pga just kolhydraterna. Ge blötmat eller BARF (Biologiskt Anpassad Rå Föda).

Många fodertillverkare vill gärna att man skall både hund o katt torrisar givetvis eftersom det är det som de säljer. Men, det är inget vidare, i alla fall inte inom kattmat. Då är det bättre att välja blötmat.

Sture är supersöt förresten!! :-)

Anonym sa...

hej...vilken otroligt söööt hund!!!! grattis! jag har själv 2 cane corso och vi brukar köpa frystorkat kött från fodax...slå på nätet om du är intresserad, vi ger dom oxså torrfoder från hills..dom mår utmärkt av det....lycka till med alltdu har verkligen skaffat dig en vän för livet!

Anonym sa...

hej igen,jag glömde en fråga...kan jag äta hur mycket quorn jag vill på en dag?

Anonym sa...

Mina katter äter bara torrfoder, har alltid gjort och det går jättebra, gör en skål med torrfoder och lite vatten på så blir det som blötmat och en bara torrt. De är så duktiga på att dricka!

Eva H sa...

Vi ger vår hund foder som heter Standardt, det är ett foder med mindre kolhydrater. Du kan läsa om fodret på www.standardt.se
För vår hund fungerar det väldigt bra.

Katrin sa...

Grattis till en supersöt valp!
Till att börja med är det som Sabina här ovan nämnt jätteviktigt med valpfoder, helst anpassat efter storleken på hund. En stor ras tar längre tid på sig att växa till fullvuxen och behöver ett foder som har med det i beräkningen. För att inte hunden ska bli för tung är det lägre energiinnehåll i valpfoder för stora hundraser jämfört med små raser. Sedan ska du kolla på varifrån proteinet kommer. Många tittar bara efter andelen protein, men som du vet har olika protein olika smältbarhet, animaliskt är bättre än vegetabiliskt osv.
Om du jämför priser, kolla vad det kostar per dag att utfodra din hund, inte vad det kostar per kilo.
Lycka till!

Ola Lauritzson sa...

Tack för alla goda råd! Nu är jag "förvirrad på en högre nivå", som de brukar säga... :-)

Anonym sa...

De flesta producenterna har vete och/eller majs i sina produkter.
Anser att detta är helt onödigt för hundar. Många kanske undrar varför deras hundar är så nervösa och stirriga, kanske beror detta på alla kolhydraterna i fodret som får hundar att bli superaktiva. Min hund är allergisk mot just vete och majs, och det tog lång tid innan jag kom på vad det var han fick sån enorm klåda, utslag och tunn päls av.Jag har märkt en enorm skillnad nu då jag hittat rätt foder för min hund. Jag provat många olika torrfoder av de dyraste sorterna för att se vilken min hund blir bättre av. Tyvärr blev han värre av många. Idag äter min hund Standardt Extra och har aldrig i hela sitt liv mått så bra som nu! Dessutom får han en Omega-3 kapsel om dagen.

Anna sa...

Det finns ett svenskt foder som heter Standardt, har börjat ge det åt mina Weimaraner,efter tips av flera av de största weimaraneruppfödarna som också gått över till det, och pälsen är blankare och de blir mindre avföring också. Hög smältbarhet..
Fodret är baserat på köttmjöl och inte vetemjöl som kan ge hundar problem med torr hud och mjäll samt klåda.Finns en variant som är baserat på Hjortkött också.En hund är ju en köttätare.finns att beställa på foderbilen.se
MVH / Anna