torsdag 14 januari 2010

Gillar du ärtsoppa?

Senast jag åt ärtsoppa var i julas. Då med varm punch och pannkakor. Allt under parollen "Solen har många fläckar". Idag är det dags igen (fast utan punch och bara en liten pannkaka).

Gillar du ärtsoppa?

12 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm, ser gott ut! Är det ok att äta ärtsoppa i Fas 1, med liiiite senap?
//Annika

Helene sa...

NOPP! Inte gott tycker jag, brukar bara ta pannkakan i så fall (och punschen om jag kan) men det var läääääänge sen man åt en pannkaka.. kan man göra den på bakeprotein kanske?

Emelie sa...

Jag har bröjat att äta mindre kolhydrater men har blivit så himla trött. Känns som om jag skulle kunna närsomhelst. Kan detta hänga ihop?

Tack för en super bra blogg!!

Ola Lauritzson sa...

Annika, tyvärr är ärtsoppa inte tillåtet (åtminstone i mer än 1 dl) i fas 1. Ärtorna är nyttiga, har lågt GI och innehåller en del protein. Men det blir ändå för mycket kolisar för att vara helt ok. Sorry.

Ola Lauritzson sa...

Emelie, ja det kan hänga ihop. Förmodligen lider du av sockerabstinens. Normalt brukar det gå över efter några dagar. Fight on, girl.

Helene sa...

Jag har börjat lägga till lite kolisar till lunch, har ju kört nästan helt utan kolisar i 18 mån nu så jag börjar med lite och nu går jag bara upp , antar att kroppen anpassar sig eller?

Anonym sa...

Jag gillar bara creme ninon jag=) Med en skvätt champagne i och ett glas till såklart! Inte så himla GI, men fantastiskt gott!
Anna langtanefterlivet.wordpress.com

Pernille sa...

I löv ärtsoppa - och så tar jag en rejäl bit av kött/korv som bjuds till. I dag har jag dessutom cyklat 8 km hem från jobb efter lunchen så det var okej att äta pannkaka också :-)

Kicki sa...

Ärtsoppa är gott och gärna med senap i... :)

Kajsa sa...

Ha ha!
Tänkte fråga dig igår hur "Fas 1" ärtsoppa är, men hann inte, och vad gör man när det är det enda som bjuds i matsalen!? (Lärare) Förutom pannkaka då.. Det var faktiskt LITE ärter och mycket skinka i vår soppa, så det kändes rätt ok med sallad till!
Saknade senap och punsch dock...

Ola Lauritzson sa...

Kajsa, det är nog tur att de inte serverar punsch i skolan... :-)

Jennifer sa...

En fråga: potatis är ju något som får sänkt GI om den är kall, gäller detta även för andra livsmedel, som exempelvis ärtsoppa? Att man kokar den, låter den kallna och äter den vid ett senare tillfälle?

MVH
//Jennifer