tisdag 19 januari 2010

Hjärnkoll på vikten!


Hjärnkoll på Vikten är titeln på en ny bok som förklarar samspelet mellan hjärnan och vad vi stoppar i oss. Ger svar på varför vi känner sötsug och hur vi kan äta för att "överlista" hjärnans genetiska dragningskraft till det söta.

Mycket läsvärd!

3 kommentarer:

Lena Österlund sa...

Hej Ola,
Den verkar mycket intressant för mig, eftersom jag är en urtyp av "sockerråtta". Jag brukar säga att min hjärna är mitt enda problem, när det gäller (socker)maten. Kunskap är nog ett bra sätt att lära sig detta som är så svårt.
Tack för tips och inspiration. och lycka till med träningen.
Lena

Kajsa sa...

Jag har lyssnat på Martin Ingvar när han talat om hjärnan i sammanhanget inlärning och det var mycket lärorikt med tanke på mitt yrke. Det här kanske kan vara något för fröken att lära sig om sig själv...

Sandra sa...

Låter spännande!
Jag har fler av din böcker och tycker att du skriver bra och inspirerande min guru inom gi liksom! Jag kmpar för att bli av med de sista kilona (4) men har liksom kört fast kommer inte längre. Har försökt hela hösten och tänkte nu ge det en chans till. Äter havregrynsgröt och ett kokt ägg til frukost kan det var så illa att et är det som är boen i dramat? Vet att gröten inte är gi -mässigt bra pga kolhydraterna...Vad ska man äta i stället är beroende av nogot som är lätt och snabbt att fixa då jag äter mat på en förskoa ett par dagar i veckan min mat måste gå att fixa när jag dukar fram deras och den kan inte skilja sig så mycket från deras yoggi och smörgås...Tror inte jag klarar mig på bara kokt ägg eller...