tisdag 12 januari 2010

Var hittar man motivationen?


Jag hade tänkte gå till gymmet nu på eftermiddagen... Meeen jag känner inte för det just nu. Ett skumbad, det är det som hägrar. Fast jag borde ju...
Var brukar du hitta inspiration när "skumbadstankarna" stör för mycket?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Om skumbadstankarna dyker upp istället för gymmet så finns det inget annat som kan stoppa mig. Lägger mig i badet och njuter.
Antagligen behöver kroppen det just då!

Helene sa...

Precis samma för mig idag,hade med mig gympåsen och på eftermiddagen var jag frusen och trött.Bestämde mig för att träna hemma, körde styrka 20 min på pilatesboll och 20 min crosstrainer i lugnt tempo. Brevid sprakade brasan och doftljus var tända i rummet och Lale i cd-spelaren.Helt enormt skönt och jag skippade inte att träna gjorde det bara mysigare!

Ola Lauritzson sa...

Helene, låter som om ditt "gym" är betydligt hemtrevligare än dit jag brukar gå...

Anonym sa...

Jag kände precis samma sak idag. Sen insåg jag att om ska jag vänta på motivationen så blir det vår innan jag kommer igång. Så det vara bara att göra't, fast det tog emot. Nu efteråt känns det ju såklart toppen och nu känner jag motivationen inför veckans kommande pass komma krypande.

Babsan sa...

Ja, när de där tankarna dyker upp så är det bara att lyssna till hjärtat o ge sig hän......
Motivation kommer inifrån, och att lyssna till hjärtat är viktigt.
Mitt sätt att se på saker o ting är, gör du det som hjärtat vill först kan du göra det andra bättre senare!!
Hälsar
Babsan

Anonym sa...

Varför finns inte dina recept från böckerna inlagda på snabbsöken på GIViktkoll? Börjar bli less på att handknacka in dom....

Helene sa...

Ja fast man ska inte alltid ge efter för känslor och invänta motivationen heller. Jag tror man ska göra det man tänkt sig,för min del är det viktigt att tala om för mig själv att det här är bestämt, som att gå till jobbet, inte stannar man hemma för att man inte är på humör en dag? träningen ska vara lika viktig MEN man kan ändra den så det blir roligare/lättare men man mår bättre i självkänslan om man genomför det man tänkt innan. Bra att ha flera olika träningsalternativ så man kan göra det som passar en i tid och humör. Orkar jag inte träna en dag kanske jag tar stavarna och går hem från jobbet istället för tar bussen, då känns det inte som träning och jag behöver inte byta om/duscha etc....

Annapanna sa...

Jag säger till mig själv på skarpen att "Det hjälps inte vad du vill! Du ska träna ändå! Kom ihåg hur du kände dig innan du kom igång och träna!" Sen går jag dit och oftast är det de bästa träningstillfällena. Sedan tar jag ett bad när jag kommer hem och känner mig såå nöjd.

Carina sa...

Jag brukar se skumbadandet som en belöning som man få om man tränar. Tränar jag inte så får jag inte heller skumbada. :) Nu har jag dock inget badkar men det finns annat att belöna sig med, en god bok uppkurad i soffan tex.