fredag 15 januari 2010

Helgens planer


Tänk att det är fredag igen! Har just varit och tränat så nu känner jag mig redo för en skön helg.

Ikväll blir det lugnt - tänkte laga fisk- och skaldjursgryta med saffran och vitt vin. Låter väl gott?
Lördagen börjar med boksignering i Farsta köpcentrum kl 13.00, sen är det födelsedagsfest x 2.
Söndag får bli en lååång Djurgårdspromenad. På kvällen är det ännu en födelsedagsmiddag.

Därimellan står soffinköp på agendan.
Vad tycker ni om soffan på bilden, inte så dum va?

10 kommentarer:

Sabina sa...

inte dum alls! ser väldigt skön ut. men möjligen i ljusaste laget om man ska ha en urgo svart liten hårboll som har planer att bli en stor svart hårboll i sitt liv! :)

Anonym sa...

Hej! Håller med Sabina helt och hållet! Gjorde tyvärr misstaget själv med att köpa soffor med fast klädsel i beige, kanonsnygga i två veckor...sen var det kört! Har tre hundar, en av dem svart och hans päls syns tyvärr direkt, Så mina beiga soffor är inte längre så beiga...

Ing-Marie sa...

Hej du! Hittade just hit när jag letade efter GI bloggar på nätet, har precis köpt in din bok "GI dag för dag 30 dagar till en nyttigare livsstil" och är jättenöjd, har kört recepten inte helt slaviskt men nästan och är både mätt och nöjd, kul att hitta din blogg, försöker blogga lite själv och det var så jag hittade dig, tack för en bra bok

Elin - Min Viktblogg sa...

Åh vad gott det låter..

Soffan är jättefin!

Kajsa sa...

Köpte en soffa med lösa kuddar och jag tycker att den ganska snabbt ser lite hängig och trött ut när kuddarna åker runt eller trycks ihop. Mitt tips är att ha fasta ryggkuddar och istället köpa till lite fräscha kuddar i en avvikande färg med olika nyanser. Samt, välj den färg du vill och dressera hunden...! *blink*

Helene sa...

Ja jag som varken har barn eller djur att ta hänsyn till skulle köpa soffan direkt! Blev nyfiken på den till vårt landställe.....

Ola jag har en lång fråga, hoppas om du inte kan el vill svara på den kan säga ifrån så jag vet!

jag vet inte om du kan hjälpa mig med råd men vet du annars vem som kan det?
Jag har ju ätit GI nu i 18 mån och gått ner från 101 till 78 kg MEN nu har jag börjat gå upp. Har gått upp 3 kg på några veckor.
Jag är desperat nu och vill ge upp men jag väger idag 81 och är 171 cm så jag måste gå ner till 73 som är mitt mål.
Men vad kan jag göra? vad gör jag för fel? vad händer? jag har börjat lägga tillbaka lite kolhydrater ibland men max 20 g per dag och är annars väldigt strikt med kosten.
Äter till frukost havregrynsgröt och ägg och till lunch skinka/avokado/keso och middag kött/fisk/kyckling och grönsaker och ofta en avokado. Mellis kan bli keso/nötter eller naturell yoghurt.

Vad kan jag göra för förändring? antar att kroppen vant sig och behöver skakas om men vad? Tränar 2 g styrka och 2 g kondition i veckan, kan inte öka träningen så mkt mer. Bör jag ändra träning helt? Går på gym och kör styrka och det är nog så hårt som klarar det jag gör där.
Om du inte kan ge mig konkreta råd vet du vart jag kan vända mig? Betalar gärna om det behövs.

Tacksam för svar

Helene

Kajsa sa...

Är bara lite nyfiken på om du mäter dig (mage, lår, stuss, överarm..) med måttband också, ibland kan vågen vilseleda lite. Du verkar träna så pass hårt att det för mig låter som om du säkert bildar en del muskler. Samtidigt kanske förbränningen gått ner något pga hård träning och lite för lågt energi-intag?

Anonym sa...

Vänta med soffa tills Sture flyttat in. Han kanske sätter spår i soffan, bättre att han gör det i den gamla.

Ola Lauritzson sa...

Vänner, tack för alla kloka råd kring soffan. Jag borde frågat er tidigare. För nu blev det soffa iaf. "Trösten" är att vi valde ett melerat tyg som jag tror ska vara ganska stryktåligt mot hunder, vinfläckar och annat...

Ola Lauritzson sa...

Helene, min fråga är densamma som Kajsa ställer - vet du att det verkligen är en viktuppgång i fett? Om du använder måttband är det ett bättre än att stirra sig blind på vågen.

Din träning är föredömligt med kombination av styrka och kondis. Möjligen kan du lägga lite mer fokus på fettförbrännande distansträning för att just påverka vikten.

Fortsätt att äta nyttigt. Och regelbundet. God sömn och tillräcklig vila är också viktigt. Om du äter stora mängder mat kan förstås det totala intaget också spela in, även om det verkar osannolikt med tanke på hur mycket du rör dig och hur du äter.

Inga mediciner eller andra generella hälsotillstånd som kan spela in?

Hälsar,
/Ola