fredag 29 januari 2010

Hur påverkar oroliga nätter träningsorken...

Hade min vanliga PT-träning idag och kände att orken inte riktigt fanns där. Vore intressant att veta hur mycket sömnen påverkar. De senaste två nätterna har ju varit något "oregelbundna" (för att använda en snäll omskrivning) med lilla Stures gnyende vid sidan av sängen...

Är du känslig för sömnbrist? Vilka effekter?

8 kommentarer:

Sabina sa...

som tröst kan jag berätta att Sture kommer lugna sig på nätterna snart.. Han saknar bara mamma o syskon! och undrar varf ni får sova I sängen när han ska vara BREDVID! ;)

angående sömnbrist..
tror det är konstant tillstånd för min del sedan några år tillbaka! och visst påverkar det.. efter några usla nätter, ja då får man/jag acceptera att ta lågintensiv träning.. muskler/kropp blir svagare, mindre uthållig. känns som konditionen blivit kraftigt försämrad men lärt mig lita på att det bara är sömnbrist.

så fort jag får någon halv/helbra natt så är jag lika stark o uthållig som vanligt igen! :)

det BLIR bättre med Sture..

önskar god sömn o underbara stunder med nya medlemmen av familj Lauritzson

Sandra sa...

Hej Ola,

En liten fråga så här lagom till helgen. Vad innebär det för GI-metoden om man äter sockerfri choklad? Är det en hyfsat "okej" sak att unna sig då och då? Och i så fall även under samtliga GI-faser?

Tacksam för svar! Trevlig helg!

Sandra

Kajsa sa...

För lite sömn gör mig både deppig och väldigt lätt arg!
Tycker att allt är jobbigt och tråkigt då... Vill dessutom gärna äta skräp-mat de dagarna!
STOR skillnad mot de nätter med 7-8 timmars jämn sömn.
Sömn är så mycket viktigare än många förstår.

Anonym sa...

Hej!

Hörde av en kompis att det la en madrass på golvet brevid korgen och sov ett par nätter. så blev det lungt.
Hälsa Sture att han är välkommen på torsdag hem till oss och busa med sin mamma.

Man kan inte annat än skratta när man ser bilden på Sture i soffan.
Har varit och köpt musslor till kvällen och i morgon blir det oxefile och kantareller. Tack för den fina boken, nu kan vi bli smala till sommaren 2010.
Trevlig helg på er där hemma!
/ Tessan

Anonym sa...

Hej Ola!
Måste bara berätta att vi just har varit i Thailand i 3 veckor. Din bok "Gå ner i vikt - Mina samlade erfarenheter av GI-metoden" slogs vi nästan om att läsa! Våra två goda vänner fick låna den och nu känner vi oss alla väl triggade för att börja ett nytt liv. Boken är otroligt stimulerande att läsa - det är så viktigt att viktminskning sker i en positiv anda. Vi följer dina råd i mångt och mycket och lyckas bra med att hålla vikten, utan att behöva försaka något väsentligt. Matlagningen blir också mycket roligare när man har något att "hålla sig till"! Fortsätt med dina böcker - du kan verkligen konsten att skriva!
Många tacksamma hälsningar
Lena

Ola Lauritzson sa...

Sandra, vad är det för sockerfri choklad du tänker på? Vad står det på innehållsförteckningen.

Generellt vad gäller sockerfria/light drycker innehåller de vatten med smakämnen och sötningsmedel. Ur GI-synpunkt är de ok, men innehåller samtidigt många tillsatser som kan öka sötsuget mm.

Själv gör jag ibland en chokladdryck med ögonkakao, hettvatten och chiliflakes. Många tycker det är lite asketiskt, men jag som gillar den lite bittre kakaosmaken - och hettan från chili - tycker det är en perfekt dryck. Desstuom innehåller kakao mängder med antioxidanter och det gör ju saken ännu bättre :-)

Ola Lauritzson sa...

Lena,
tack för din trevliga hälsning! Verkligen kul att höra. Min dröm är att böckerna skulle översättas just till tyska, men det verkar vara lögn i helsike att få till det...

Sandra sa...

Tack för svaret Ola.

Den choklad jag syftar på kommer från "Cavalier" och enligt en snabb internetcheck så ska deras via choklad (som är hemskt god) innehålla följande: Maltitol - Lactitol (sötningsmedel), kakaosmör, helmjölkspulver, Inulin (näringsfiber), lecitin samt aromämnen.

Vad tror du?

Sandra