tisdag 24 februari 2009

Finns det något tristare än löpband?

Den halva semlan jag åt i eftermiddags gav mig lite dåligt samvete så det blev gymmet och det förbaskade löpbandet (finns det något tråkigare?).

Och så blev det blodpudding och en apelsin och te till middag. Jo, en klick lingonsylt blev det också. :-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

hej! har nyligen hittat hit och det är jag glad för:) jag trivs jättebra med GI maten jag äter, men är relativt ny, så jag är inte så haj påen del saker ännu. är blodpudding okej enligt GI alltså? det vore ju härligt, för jag älskar det! tack för bra läsning!/ Nathalie

Ola Lauritzson sa...

Njae, det är för mycket mjöl och socker för att det ska vara perfekt. Men i balansfasen, och om du har tränat tycker jag det är ok.

Anonym sa...

Hej har inte läst din blogg särskilt länge och har kanske därför missat m du redan har kommenterat low carb high fat dieten. OM du inte har gjort det skulle jag gärna se att du gjorde det. Har själv ätit enligt GI i flera år och det funkar bra men tanken på att att enligt low carb high fat känns skrämmande. Jag har svårt att tro att den höga andelen fett kan vara bra i längden. Hur ser du på det?

Anonym sa...

varför sötningsmedel i era bakverk?

Du verkar inte äta GI helt och hållet utan du äter all slags kost verkar det som. Är det för att du tycker att kosten har blivit informig? eller kan du inte motstå frestelser?

Ola Lauritzson sa...

Anonym: jodå, jag följer GI-metoden. Men inte lika strikt som jag rekommenderar i de första faserna där viktminskningen är central (det gjorde jag dock när jag gick ner i vikt). Jag äter ganska varierat och unnar mig (som du mycket riktigt noterat) en del mindre nyttiga saker. Fast inte alltid. Desstuom tränar jag ganska mycket.

Målsättningen med GI-metoden är att du när du nått din idealvikt hittar en livsstil som fungerar för dig. Du äter en mindre mängd kolhydrater än vad du sannolikt gjorde tidigare, och väljer de med lågt eller mellan GI. Äter lite mer protein än tidigare och väljer naturliga fetter som är bra för kroppen.

Jag brukar säga att det är när du inte tänker på att du följer GI-metoden som du verkligen har lyckats. Det ska inte kännas som en uppoffring varje gång du äter (eller väljer bort något). Då brukar det aldrig fungera i längden.