tisdag 3 februari 2009

Kvällens middag blev extra god!Fred överraskade med middag ikväll. Det blev fläskfilé med rödvinssås. Och till det något riktigt gott, nämligen blomkålsgratäng. Väldigt gott - det måste du testa! Skiva lök, rikligt med vitlök, skiva blomkål häll på lite grädde och gratinera i ugnen med ost. GI-rikgit och vansinnigt gott - bilden gör inte smaken rättvisa.

16 kommentarer:

Caty sa...

Vad är såsen gjord av? Jag funderar på en middag till fredag kväll och jag tänkte mig fläskfilé. Det här ser ju supergott ut!

Ola Lauritzson sa...

Koka rödivin, lägg i en fjärdedels köttbuljontärning, vitlökpulver, vitpeppar och en skvätt grädde. Låt koka upp. Smaka av med chilipulver om du vill ha lite mer sting. Kanske lite soja också, men smaka av först så att det inte blir för salt.

Caty sa...

Tack så mycket! Det blir kanongott!

Anonym sa...

Hej,
jag hör mycket om blomkål... gratäng, mos och kokt, jag har STORA problem med just blomkål. Vad kan jag ersätta den med? Broccoli?

Ola Lauritzson sa...

yes! Det är ett bra alternativ!

Anonym sa...

Det ser supergott ut! I går fick jag reda på att ett av mina favoritrecept är inspirerad av ett recept från dig och Ulrika. Jag tackar er i bloggen för inspirationen och många goda middagar men det är väl bäst att framföra mitt varmaste tack även här så det säkert kommer fram :D
Ha en fin dag!

Anonym sa...

Det ser supergott ut! I går fick jag reda på att ett av mina favoritrecept är inspirerad av ett recept från dig och Ulrika. Jag tackar er i bloggen för inspirationen och många goda middagar men det är väl bäst att framföra mitt varmaste tack även här så det säkert kommer fram :D
Ha en fin dag!

Ola Lauritzson sa...

jaså, vad kul - vilket recept är det?

Anonym sa...

Måste bara fråga en sak. Jag och min fru har kört rivstarten i en månad, varit ute och gått varje dag men min fru har ändå inte gått ner nånting i vikt. Vad kan det bero på? Själv gick jag ner 3 kg i vikt de första två veckorna, men sen har jag tyvärr "syndat" en hel del eftersom jag har väldigt dålig karaktär och tröstäter när det känns jobbigt. Tyvärr har detta inte hjälpt mot mitt godissug. Annars tycker jag att det verkar vara en bra kost för hälsa och välmående.

Anonym sa...

Kalvfärsbiffarna med örter och dijon. Jag har bara haft idén i huvudet så receptet är inte längre det samma och jag gör dem på blandfärs men just basilika. oregano och dijon blir vansinnigt gott ihop i en biff så tack så mycket! :D

Ola Lauritzson sa...

Anonym: Det är vanligt att killar går ner lite snabbare än tjejer, ofta beror det på att tjejers vätskebalans påverkas ganska mycket av menstrautionscykeln. Men resultaten kommer, det är bara en tidsfråga. Försök kämpa på tillsammans så ska du se att det går bra!

Ola Lauritzson sa...

Anna, låter supergott! Mums!

Anonym sa...

Blomkålsgratäng lät jätte gott! Bra med ett alternativ till potatisgratängen.

Ha en bra dag!// Therese

Anonym sa...

Blomkålsgratängen bland det godaste jag ätit!! Himmelskt gott.
Tack för tipset.
/Margareth som hade kalvfilé till

jjjjjjjjjjjjj sa...

paul george shoes
nike free
adidas outlet
true religion
off white
cheap jordans
cheap jordans
zx flux
yeezy shoes
air max 270

Unknown sa...

nike air force 1 high
off white hoodie
mbt shoes sale
off white shoes
hermes birkin
golden goose sneakers
adidas superstar UK
golden goose shoes
adidas ultra boost 3.0
longchamp handbags