tisdag 10 februari 2009

Röstträning på morgonen?

Varför låter jag som en 80-årig gubbe på morgonen. Det tar alltid ett par timmar innan jag kan prata ordentligt. Hade en telefonintervju med en tidning kl 7.30 och min raspiga röst lät inte precis övertygande.

Nu har jag cyklat i 20 minuter, klarat av ytterligare en telefonintervju och sitter på TV4s redaktion. Och äntligen börjar jag komma i fas (har också druckit 3 koppar kaffe). Ska allt det här behövas eller är jag född med raspiga morgon-stämband?

Vad har ni för knep för att få rösten att "kvickna till" på morgnarna?

13 kommentarer:

Barbabitch sa...

Den kvicknar till av bara farten när man har två barn att skynda på så de kommer i tid o har med sig allt......
=)

Anonym sa...

Mineralvatten, som är suveränt mot baksmälla, är bra också för detta ändamål - men det ska vara ljummet då man vill väcka stämbanden.
(Mot baksmällan dricker jag mineralvattnet välkylt, baddar gärna också pannan med det, eller med vanligt isvatten)

Anonym sa...

Koka upp vatten och ta en msk honung i, det får igång rösten.

Mot baksmälla kan man ta ett glas vatten med lite salt i innan man går och lägger sig då känner man sig piggare dan efter, kroppen behöver återställa salthalterna och på morgonen kan man dricka mycket citronvatten, funkar på mig.

Anonym sa...

Jag råkade trycka på Anonym när jag skulle lämna min kommentar om Honungsvatten och bot mot baksmälla.

Men det är Gittan som skriver
Hej

Anonym sa...

Sjung upp på morgonen. Varför inte använda de övningar som din sångped. säkert gör med dig innan ni kör igång.... Ger glädje till själen dessutom! Vad sambon tycker vet jag ju inte..?

Ola Lauritzson sa...

Det var inte baksmälla jag talade om...bara för att vara tydlig...haha

Anonym sa...

Hehe, jo det är väl mitt fel att baksmälla kom på tal här - jag drog en parallell till din fråga om tips mot just baksmälla några inlägg tidigare. Då tipsade jag nämligen också om mineralvatten ;o) Det funkar mot många åkommor, för mig i varje fall.

Anonym sa...

En raspig röst på morgonen kan vara bra sexigt- välj att se det så istället;-)....för vem kan motstå det?

Kaos-Anna sa...

En sup!


Närå.
Har inget problem med just rösten.

Men jag har många andra problem.

Anonym sa...

Några bra grejer man kan göra är att börja med att massera käkmusklerna för att lossa käken lite. Cirklande rörelser med lite tryck ända uppifrån öronhöjd och längs käken ner mot hakan och tillbaka. Sedan kan du försiktigt försöka öppna upp käken stort och sedan bita ihop växelvis. Sen tar du ett djupt andetag så lungorna fylls med luft och magen trycks ut (magstöd har du väl koll på nu efter sånglektionerna =) sen släpper du luften genom att hålla ut på ett mörkt "v" eller låta luften flöda fritt mellan tänderna och läpparna. Sen kan du köra några "v" plus vokal, typ "voooo", "vuuuu", "veeee", "vöööö" och försök tänka på att inte pressa ut luften utan hushåll med den och försök hitta ett djupt röstläge som känns bekvämt. Sådär ja, komprimerad röstgympa =)

Anonym sa...

Ps. Hör av dej om du vill ha mer ingående rösttips så kan du få det i utbyte mot lite GI-tips ;-)
//Li (logoped)

yanmaneee sa...

supreme clothing
longchamp
pandora
kyrie spongebob
cheap jordans
kd13
longchamp bags
moncler outlet
bape hoodie
canada goose

Unknown sa...

blog here dolabuy try this here are the findings Read Full Report wikipedia reference