tisdag 3 februari 2009

Hur går det med viktmålet?

Har fått lite frågor hur det går med min viktjakt sedan den utsvävande semestern i USA.

Jo, det går ganska bra faktiskt. Är inte lika strikt som jag var de första veckorna i januari. Men ändå ganska bra. Igår kväll blev middagen Korv Stroganoff (stekt lök, vitllök, tomat, paprika, chili, crème fraiche och falukorv med hög köttprocent). Till det ca 1 dl råris. Till dessert blev det fruktsallad på apelsin och äpple och några andra frukter. Te.

Totalt har jag gått ner 3 kg sedan semestern, dvs jag är tillbaka där jag började innan pannkaks-experimentet. Som de av er vet som följt bloggen tänkte jag försöka svepa bort ytterligare 2 kg när jag ändå är på G. Målet är att nå dit i slutet av denna månaden.

Så nu vet ni... :-)

7 kommentarer:

Anonym sa...

GI-stilen har blivit min "frälsning", gått ner 9 kilo på under tre veckor.. nu återstår bara 11 kilo, sen är det biff!

Ola Lauritzson sa...

9 kg på 3 veckor!? Jösses, hur bär du dig åt???? Det måste nog vara något av ett rekord!

Anonym sa...

Jag har gått ner 5kg på 2 veckor och tyckte att jag var bra! Men va i hela friden hände där? 9 kg.....suckar och drömmer mig bort mot nya jeans...
// Malin Å på
http://-viktenochjag.bloggagratis.se

Caty sa...

Otroligt bra med 9 kg på 3 veckor! Kul att höra!! Vilken underbar känsla det måste vara!

Anonym sa...

Tack för igår det var intressant, trevligt och framförallt kul för mig och Niclas att se dig ”live” igen efter 6 år (!) …
Hade ett par matfrågor jag tänkt ställa men eftersom föreläsningen drog ut på tiden :-) och det blev en enorm bok-köpar-kö efteråt och vi hade 4 barn att plocka upp hos barnvakten så tänkte jag att bloggen funkar säkert också.
Först gäller det nötter & mandlar, det ska ju vara bra lite då & då i lagom mängder men jag tycker att det är godare när de är salta. Om man har ett lågt saltintag i sin övriga kost funkar det även med saltade mandlar ? (obs – det gäller alltså inte jordnötter)
Sen till ämnet Dinkel. Det är ju så himla poppis nu (både som müsli och i hela korn) men jag har läst att det inte är mer GI-riktigt än annat, och hur är det i förhållande till bulgur eller fullkornsris? Vi äter inte ris alls längre utan mycket hellre bulgur eller dinkelkorn, men det är ju synd om det inte är bra ur GI-syfte.
Till sist: Kan/bör man förändra sin kost enligt GI medan man ammar? Många hävdar ju att när kroppen förbränner fett genom förändrat matintag så frigörs lagrade gifter mm. som skulle kunna påverka barnets mat …
Vore snällt om du hade möjlighet att svara på detta.

Anonym sa...

Själva "viktraset" kom under första veckan, från 109kg till 103,5kg(trodde inte mina ögon när jag ställde mig på vågen). Dock är jag övertygad om orsaken till detta är att mycket vätska försvann ur kroppen plus mycket motion... Var tidigare storkonsument utav Coca Cola...

Ola Lauritzson sa...

Helena, kul att ni kom igår!

a) salta mandlar: generellt äter de flesta för mycket salt, snittet ligger på ca 10g per dag vilketär dubbelt så mycket som vi "borde" äta. Men man ska inte heller äta för lite salt, så svaret beror helt på hur mycket salt ni äter i övrig mat.

b) Dinkel: är en form av "urvete". Kallas också speltvete. Är en mer oraffinerad variant av vete och innehåller mer fibrer och mineraler än vanligt mjöl. GI-värdet beror på vilken form dinkeln kommer i. Ex hela dinkelkorn som ni kokar och har istället för ex ris eller bulgur är ett mycket bra alternativ.

c) gi-kost funkar utmärkt om du ammar och tom om du är gravid. Men jag rekommenderar inte fas 1, Rivstarten, under graviditet eller amning eftersom den blir lite för strikt och det är bra med en del kolhydrater under den tiden.

Hoppas det gav lite svar!