tisdag 13 januari 2009

Dagens lunch - stekt strömming

Typiskt - glömde ta med kameran till lunchen idag. Så jag får berätta istället. Det blev stekt strömming (som jag älskar) med rikligt med sallad. Ingen potatismos eller bröd. Drack kolsyrat vatten och kaffe. Så GI-rätt som det kan bli.

Lunchen åt jag på TV4s restaurang på entréplan (som är öppen för allmänheten). Verkar vara riktigt bra mat där - och det underlättar ju alltid. Kanske borde komma hit mer än en gång i veckan, om inte annat för att äta lunch...

Nu ska jag strax bege mig till Sveriges Radio och Lotta Bromé. Ratta in P4 Extra kl 14.40 om du vill höra!

PS. glömde skriva att vågen stått stilla sedan igår. Dvs fortfarande 77 kg...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på dig Ola,
Det där med att äta lunch ute är ett gissel har jag märkt. Blir skogstokig när dom inte kan svara på om dom har ströbröd i biffen eller socker i såsen. Likaså hur mycket av varje råvara som jag ska skriva in u min Håll Koll. Men jag får göra som jag gör med resten av livet: Får helt enkelt "skjuta från höften". Startade GI-viktkoll den 1/1 såhelst inget slarv här inte. Har blivet en GIslav nu som mannen så vackert uttrycker det.

Må gott
LaVazza

Ola Lauritzson sa...

"GI-slav"...haha, det låter tufft :-)

Jag håller helt med dig - lunchen ute är ofta svår. Bäst att ta med sig matlåda, men det är ju samtidigt lite trist...

Anonym sa...

Hej Ola,
Jag har efter att ha lyssnat på P4 extra idag, hittat din intressanta blog. Min fråga till dig är om man kan börja med GI när man helammar? För man skall väl äta massvis med kolhydrater när man ammar.. Eller? Jag har fortfarande 9-10 envetna kg kvar sen graviditeten som verkar gilla mig, men jag gillar INTE dem. ;)
Tacksam för svar :)

Ola Lauritzson sa...

Hej Pia,
Du kan följa GI-metoden när du ammar men jag brukar inte rekommendera den mest strika fasen utan en något "snällare" variant (jag kallar den fas 2). Det motsvarar ungefär vad jag själv gör just nu!