måndag 12 januari 2009

Kvällens middag blev en variant av kålpudding. Och det var riktigt gott!Freddan överraskade med middag ikväll, som blev en variant av kålpudding: Koka ett strimlat halvt kålhuvud med en gnutta vatten, vinäger, buljong, röd paprika och salt/peppar, ca 20 minuter. Stek ett paket köttfärs med lite kryddor och blanda ihop allting. Till det hade han gjort en sås på lätt crème fraiche och fransk senap som fått koka upp. Förvånansvärt gott! Och mycket - jag åt en gigantisk portion, eller rättare sagt två fulla tallrikar...(men så var jag också hungrig som en varg efter squashen med Steve (som nästan slutade oavgjort...)). Om inget annat lär det väl sätta fart på magen...känner redan hur den mullrar...hmmm.

I övrigt har min matdag varit sisådär. Åt en för liten frukost på två ägg och en bit ost (kl 8.30), och en på tok för liten lunch på en någorlunda GI-macka (12.40). Mellanmålet blev en apelsin och en bit mörk choklad. Och så en stor middag något sent (kl 19.30). Vatten, kaffe och te har jag druckit. Vi får väl se vad vågen säger i morgon...

Nu ska jag snart kolla på inslaget på TV8 som vi spelade in tidigare idag och förbereda inför radiointervjun med Lotta Bromé på P4 Extra imorgon kl 14.40. Missa inte det :-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Ola,

Tack för en inspirerande blogg som iaf har bidragit lite till att jag på måndag startar min GI-satsning. Jag har dock en fråga jag hoppas du kan hjälpa mig med. Jag kör igång med rivstarten men undrar hur jag ska justera den de dagar jag tränar högintensivt (squash & innebandyn)? När ska kolhydraterna in? före eller efter? Ska jag köra med proteintillskott efter?

Tack och keep up the inspiring work
Jakob

Ola Lauritzson sa...

Hej Jakob,
om du tränar riktigt hårt någon dag tycker jag du ska äta något 1-2 timmar innan träningen som innehåller en del långsamma kolhyrater, ex en fullkornssmörgås, frukt eller liknande. Då orkar du bättre. Direkt efter träningen kan du fylla på med en proteindrink eller rent av en sportdryck (trots att den innhåller mycket socker). Då återhämtar sig kroppen snabbare.

Lycka till!

Anonym sa...

Okej, Låter bra. Tycker du att man ska begränsa den högintensiva träningen under rivstarten? Tips på någon bra och prisvärd proteindryck?

Ola Lauritzson sa...

Normalt rekommenderar jag lågintensiv träning under Rivstart. Men samtidigt tycker jag du ska fortsätta träna. Komplettera istället med det jag skrev i tidigare inlägget.

Kolla på ex www.gymgrossisten.com för proteinpulver. De har ett stort utbud till hyggliga priser. Själv gillar jag Fairings produkter, ex Sloow Protein eller Complete Protein. Mintchoklad är min favoritsmak.

Ola Lauritzson sa...

Undrar förresten var Di.TV-intervjun tog vägen ikväll. Är det någon som såg den? Kanske blev den förskjuten för viktigare nyheter...grrr... :-)

Anonym sa...

Jag spanade också efter ditt tv-inslag. trisst kommer kanske imorgon.

Finns det inte risk att man presterar sämre (vid högintensiva träningar) med rivstartsvecka och bara någon extra frukt tror du? Känner jag mig själv rätt kommer jag nog att inbilla mig detta iaf.

Var det den här du menade? http://www.gymgrossisten.com/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi?funk=visa_artikel&artnr=7004r&artgrp=5246&Avd=1&visa=1-36&Sort=Beskr&Visn=Std2&limit=9