måndag 12 januari 2009

Stressig lunch!
hmm...lunchen blev stressig som vanligt och inte helt perfekt enligt min någorlunda strikta GI-diet (varför lär jag mig aldrig att ta med matlåda som jag själv rekommenderar i mina böcker?). Cyklade förbi Riddarbageriet på väg mot TV-inspelningen och fiskade upp den "minst dåliga" lunchmackan jag kunde hitta. Det blev ett grovt bröd med valnötter, mycket kyckling, tomat, rödlök och Philadephiaost. Supergod och som allt annat på Riddarbageriet - dyr: 65 kronor (men det visste jag redan innan).

Inspelningen med Di.TV gick bra och inslaget visas ikväll på TV8 ca 21.30 (tror jag). Ska också finnas på webben lite senare under dagen.

Nu ska jag vara supereffektiv i drygt en timme innan jag träffar Stefan - GodEl - Krook för att spela squash.

På barrikaden,
/Ola

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Jag håller med dig det är svårt med lunchen. Jag jobbar med barn och äter alltså pedagogisk måltid. dvs att jag får maten eftersom jag passar barnen samtidigt. Detta har jag nu slutat med eftersom det inte går att gissa vad kocken lagt i såsen eller grytan. Hoppas att det ska hjälpa mig i kampen mot kilona.

Anonym sa...

Tusen tack för att du i din blogg vågar visa att även du inte alltid planerar dina måltider och att vardagen och verkligheten inte behöver se ut som på tv och i böcker. Det får mig att känna mig mindre misslyckad.

Ola Lauritzson sa...

Maria, jag tycker inte du ska vara överdrivet rädd för skolmaten - det får inte gå till överdrift. Du kan ju undvika såsen och andra "underliga" ingredienser i maten. Då borde det bli ganska bra ändå?

Ola Lauritzson sa...

Anita, jag tror ingen är perfekt. Jag är det definitivt inte. Som jag brukar säga: "det finns en anledning till att jag gick upp mycket i vikt för ett antal år sedan - jag är svag för pajer, kex, choklad, glass och -numera- amerikanska pannkakor med sirap"...

Men så länge vi är medvetna om hur kroppen reagerar på det vi äter brukar det bli ganska hyggligt till slut. Ibland får vi unna oss lite godsaker, men vi ska sluta att "slentrianätan" allt onyttigt som vi egentligen inte tycker är särskilt gott ändå...