tisdag 20 januari 2009

Ikväll blev det...

...en halv grillad kyckling (som jag köpte färdig) med resterna av den linssalladen som vi hade till middag igår. Pust nu känner jag mig mätt.

Lunch åt jag i TV4s matsal och fördelen är att det är som en buffet. Det blev vittling (fisk) med grönsaker och så lite kallops på det (variation förnöjer) :-)

Har varit på gymmet ikväll och hade tänkt springa en mil. Men det var så mycket folk och så varmt att jag svettades som en gris redan efter 3 km. Övertalade mig därför att det räckte om jag skruvade ner tempot och fortsatte med 30 minuter enligt den sk 6,5-metoden: gå i hastigheten 6,5 km/h (på löpband) med lutningen 6,5 grader. Svettig blev jag iaf!

Imorgon bitte är det dags för sadist-Erik att köra musten ur mig. Kl 9. Känner redan att jag kommer att ha mardrömmar om det....

PS. Jag har ju lovat att vara helt uppriktig här och måste därför erkänna att det blev en tårtbit i eftermiddags också... Ann-Sofie på GI Viktkoll har en ny affärsidé att börja sälja GI-riktiga tårtor, och hon "tvingade" oss alla att provsmaka. Den var vansinnigt god. Och tydligen busenkel att göra: Smält 300 gram mörk choklad och rör ner i 1 liter vispad grädde tillsammans med lite gelantin. In i frysen. Toppa med varma hallon. Jag tror Ann-Sofies nya företag blir en succé!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du hur bra det är att veta att profiler som du, som ver exakt hur man ska äta "perfekt" också råkar ut för "livet" med dess små avbrott, stress och oförutsedda händelser som gör att det kan vara ganska svårt att hålla kosten till 100%. En av anledningarna att jag ger upp och tycker det känns jobbigt är just för att bilden som projeceras av en diet,och även av dem som går ner i vikt, - är att det ska vara hur enkelt som helst, aldrig några problem, bulletproof. Alltså måste ju jag göra ngt fel. I mitt liv händer det saker hela tiden och man kan kanske planera för 80% av tiden... Viktigt att veta att man kan gå ner i vikt och att man inte behöver "ge upp" bara för att man inte upplever att det är hur lätt som helst varje dag.

Ola Lauritzson sa...

Jag tror att många (inklusive jag) skriver på det sätt som du säger för att det just ska verka enkelt. Vi är väl rädda för att ingen skulle köpa böckerna om vi förklarade hur komplicerat det verkligen är - även om det är det som är sanningen. Förmodligen helt fel sätt att resonera...