fredag 9 januari 2009

Yepp, nu har jag startat! Projekt -5 har kommit gång!
Efter att samlat mig från viktchocken tidigare idag har jag kommit igång med min grymma diet! Målet är alltså att jag ska gå ner 5 kg fram till den siste februari. Startvikt är 79 kg. Ska jag lyckas måste jag komma igång direkt. Det kommer att bli en tuff resa – men jag vet ju hur jag ska göra…

Det här är mina riktlinjer för de kommande veckorna:

1. Strikt GI-diet med minimalt med kolhydrater (och de jag äter ska ha lågt GI), mycket proteinrika livsmedel och naturliga fetter.
2. Ingen alkohol
3. Någon form av motion varje dag

Dagens meny (10 jan) fr o m lunch:

Lunch: 3 stekta ägg, vatten, kaffe
Mellanmål: proteinshake (proteinpulver blandad med vatten)
Middag: Nötfärsbiffar med blomkålsmos, te + några jordgubbar till dessert.

(Nötfärsbiffar: blanda färsen med hackad lök, fetaost, ett ägg, fransk senap och chiliflakes och stek dem därefter. Blomkålsmos: dela blomkålen i buketter och koka dem mjuka. Mixa med mixerstav tillsammans med smör, salt och peppar. Jättegott, nyttigt och helt GI-riktigt! Ikväll lade vi till lite broccoli i moset.)

Motion: 3 km långsam promenad med min gudson Anton och pappa Niclas. 10 km långsam löpning på löpband

Kommentar: Lunchen var väl torftig, det måste jag erkänna. Men vad fan – ska man så ska man… Mycket nöjd att jag släpade mig till gymmet och rev av en mil på löpbandet. Det gick inte så fort, men 700 kcal brände jag bort. Drack proteinshaken i bastun efter träningen. Innan middagen träffade jag Buster, Stefan och Klabbe för ”after work” på Hotel Anglais. Beställde Ramlösa med mycket lime när de andra drack öl - duktigt va?! Middagen är en av mina favoriter – verkligen enkelt, gott och nyttigt! Ingen utgång ikväll, utan hemmakväll med Fredrik för att se Let's Dance och en film. Mysigt.

Nu har jag startat! Hänger du med??!

5 kommentarer:

Chrissan sa...

Jag hänger med från måndag!

Anonym sa...

Jag hänger med.
Kör igång på måndag, måste spana in hur du gör först;)
Har idag köpt din kokbok, så nu ska jag skriva meny och inköpslista så att jag kan köra i gång på måndag.
Har inte riktigt trott på det här med GI, men har sett min vän droppa 20 kilo på ett år med GI, så nu tänkte jag att detta år ska vara mitt.

Anonym sa...

Du jag har också 5 minus som mål. Är väl lite slarvig med kosten men är aktiv som motionär. Ska förbättra min tid på New York marathon i höst och ska lämna min vikt på 82 till 77. Är urdålig på att laga mat och förlitar mig på andras kokkonst. Tränar alltså aktivt och har nu målet att den 31 mars väga 77 kg. Så jag hänger på!
Tomas

Ola Lauritzson sa...

härligt att vi blir några stycken, vi får stötta varandra. Tomas, imponerande utmaning! När du tränar så där mycket tycker jag du kan äta lite mer kolisar än vad jag kommer att göra de närmaste veckorna, men det kan ju vara låg-GI-kolhydrater ändå...

Maja, kul att du köpt min kokbok. Vilken av dem är det? I nästa vecka lanserar jag min nya bok - Gå ner i vikt - mina samlade erfarenheter av GI-metoden. Den tycker jag du ska kolla in!

Anonym sa...

Jag hänger på! E sååå taggad! Skitkul att du delar med dig av din vardag.
tjing, annica