torsdag 8 januari 2009

Vintersemester, del 2: South Beach, Miami


När jag ändå flugit över halva jordklotet kunde jag lika bra stanna kvar i Miami efter kryssningen. Så efter att ha tagit farväl av mina föräldrar som gav sig iväg på upptäcktsfärd i Florida var det dags att hitta ett uppehälle för de kommande två veckorna. Jag visste att vän till mig, Gabriel Forss, skulle vara i Miami och med hjälp av honom fick jag kontakt med en kille vars lägenhet jag kunde hyra eftersom han själv var bortrest när jag var i Miami (vilken otrolig tur!). Lägenheten låg i korsningen Collins Av och 29 St med utsikt över Atlanten och South Beachs milslånga sandstrand - med balkong mot havet! Ännu bättre var att Gabriel och hans kompis Jonas Hedqvist som jag inte träffat tidigare bodde i samma fastighet.

Att Gabriel är fantastisk visste jag redan, och att Jonas skulle vara lika underbar blev en härlig överraskning. Tillsammans bildade vi en helig treenighet och hade fantastiskt roligt – varenda dag, timme och minut under min tid i Miami (boys, I miss you!)

Jag törs inte berätta om allt vi hittade på, men att det var mycket strandliv, trevliga restauranger, trendiga barer och nattklubbar kommer nog inte som någon överraskning…
Det här var första gången som jag var i Miami. Men definitivt inte den sista. Bara att gå längs South Beachs strandpromenad, strosa runt i den karaktäristiska Art Deco miljön och njuta av en drink i poolen på ett av de superstylade hotellen längs Collins Av och Ocean Drive var en upplevelse i sig.

Gabriel och Jonas har varit i Miami många gånger och kände massor med roliga människor som bjöd in till fester mest varje dag; Allt från pool parties till fester på magnifika takterrasser och middag på en lokal kubansk restaurang. Nyårsafton firade vi hos en svenskättling som uppenbarligen lyckats väldigt bra, åtminstone att döma av den otroliga penthouse-våning som han och hans pojkvän bodde i på South Beachs absoluta sydspets. Från terrassen hade vi milsvid utsikt över havet, stranden och en stor del av ön – långt upp till North Beach. Det var nog 100 personer på festen och det bjöds generöst på både mat och dryck (varför händer sånt aldrig hemma?!).

Well, nu ska jag sluta skriva. Jet-laggen gör sig påmind och jag känner att det är dags att börja fokusera på vardagslivet igen (hur trist låter inte det?!). Mina veckor i Karibien och Miami blir onekligen en oförglömlig tid, och nu är det dags att blicka framåt. Imorgon ska jag börja mitt ”nya liv” som skötsam och hälsosam pojke. Det är dags för en rejäl ”Risvstart” och resten av januari och februari ska jag ägna åt att leva efter råden i mina egna böcker. För visst har min lyxiga semester satt sina spår. Både vad gäller midjemåttet och plånboken.
Mer om det i nästa inlägg!

Bilder:
1. Gabriel och jag äter en inte helt nyttig frukost på en amerikansk Diner
2. Utsikten från min lägenhet!
3. Roger (som inte syns på bilden) ville absolut ta oss till hans Kubanska favoritrestaurang, Versailles. Tydligen kommer alla politiker hit för att ragga röster från den stora kubanska populationen i Miami
4. After-work på en hotell-terrass med hela gänget (Pinky, Kristian, Gabriel, jag, Jonas, Oliver och Tomas.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det var ju ett par resor som heter duga! Själv har jag suttit här ute i skogen och huttrat och eldat och eldat och huttrat... Välkommen hem till vinterkylan :)

Kaos-Anna sa...

Välkommen hem!
Ser ju grymt ut. För att inte säga fantastiskt.
Men du, deppa inte ihop helt över vardagslivet, snart börjar Melodifestivalen!
YES!
Jag är sjukt laddad.
Sjukt.

Anonym sa...

Låter som toppen veckor!
Man blir ju lite avis, har ju varit så kallt här.

Anonym sa...

We miss you gubben!
Kom tillbaka!

Jonas

Emma sa...

Hej! Hamnade här på din blogg av en slump. Jag ska till Miami nu på tisdag för första gången. Kommer bli så himla roligt. Vill oxå leva ett sånt liv som du beskriver, med pool parties och allt. leva lyxlivet ;) haha, berätta gärna mer om din vistelse eller lägg till mig på facebook! Kram, Emma Hanuliak

jjjjjjjjjjjjj sa...

jordan shoes
vapor max
john wall shoes
yeezy boost
http://www.kobebasketballshoes.us.com
lebron james shoes
kobe 11
hogan outlet online
balenciaga
adidas pure boost