torsdag 15 januari 2009

Röding till middag...mums
Det blev "utemiddag" ikväll. På Hotel Diplomat (jag borde ha stamkundsrabatt där! :-)). Röding med sallad. Till det drack jag vatten (vilket förstås var bra, men kändes förskräckligt trist!)

Meeen blev ändå lite sugen när jag kom hem och det blev en "mager-choklad-variant" igen: tre teskedar Ögonkakao kryddat med chili, blandat med vatten.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åt du knäckebrödet? ;)

FrökenC sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hej Ola ! Jag behöver verkligen din hjälp, men har inte lyckats vara hemma när du funnits i chatten på giviktkoll. Jag håller på med gi- dagfördag nu och gjorde misstaget (?) att mumsa i mig en måltidsersättning av fel sort. Jag tror altså inte att denna har lågt gi. Sorten var Nutrillet Bar med smak av tofée. Såg först när jag kom hem, att det finns speciella från nutrilett med lågt gi, men denna var inte en sån. Men jag kunde ingen stans se vad just denna hade för givärde. Det stod att kolhydraterna var 23 g. Hur ska jag räkna ?
Sen har jag formeln för GB = GI*GRAM NETTOKOLHYDRATER/100

Men om man inte vet vad produkten ahr för GIvärde då, hur räknar man ut det ?

Tacksam för hjälp! Vill inte göra samma misstag (?) igen eftersom jag är på de första 21 hårda dagarna, och hitills har det gårr så bra så jag gått ner 5 kg !

Svara gärna till min mail emily@rymdblomman.se eller på min blogg om du hellre vill det.

Tack för en bra bok ! MVH Emelie

Ola Lauritzson sa...

nej något knäckebröd blev det inte... :-)

Ola Lauritzson sa...

Krumelur, kul att det börjat så bra. Tänk på att alla långa resor börjar med ett första steg!

Ola Lauritzson sa...

Mlee, undvik den typen av bars och andra måltidsersättningar. Om du följer fas 1 och därmed vill hålla ner kolhydratintaget till ett minimum (max 20g om dagen) är det förstås synd om du äter en liten bar som bara den innehåller ca 23g...

Inte heller deras låg-GI bars är jag någon anhängare av eftersom de (åtminstone tidigare) innehåller tillsatt fruktos, vilket inte är någon höjdare.

För att räkna ut GB värde måste du veta GI värdet. Jag har inget exakt värde för din bar, men skulle gissa att den ligger runt 50.