söndag 11 januari 2009

Det är dyrt att gå ner i vikt...!




Efter promenden gick jag för att handla mat. Fan vad dyrt det är. Två kassar = knappt 500 kronor! Absurt.

Hittade en lammrostbiff (extrapris förstås) som kommer att vara huvudingrediens i kvällens middag. Kryddad med rosmarin och riktigt mycket vitlök. Till det blir det nog blomkålsmos som jag älskar.

Hittade en rejäl bit parmesanost till halva priset, en bit riktigt lagrad whisky-cheddar och mosarella som jag också plockade med mig. Lite grönsaker: vitkål (billigt, matigt och lågt GI), lök och vitlök (funkar till allt), ruccola (gott) och morötter (lågt GI om du äter dem råa), oliver (lågt GI) och blomkål (nyttigt).

Ägg förstås (går åt ganska mycket i det här hemmet!), och så lite mörk choklad som innehåller ingefära (kunde inte låta bli - kostade bara 9,90 kr och dessutom sänker ingefära GI-värdet!). Ett paket bacon blev det också och några frysta laxfiléer.

Nu måste jag sätta mig och jobba lite - har inte blivit så mycket gjort den senaste tiden, om jag säger så...! Men först en proteinsmoothie som mellanmål innan middagen (det blev en väldigt sen frukost så någon lunch blir det inte...)

12 kommentarer:

Chrissan sa...

Ja inte är det billigt att handla mat. Men man får väl se det som en investering i sig själv och sitt eget välmående.;)

Anonym sa...

Den där ingefärachokladen går jag i god för. Den är ljuvlig!

Anonym sa...

Hej Ola! Har du nåt bra recept med vitkål i? Blomkålsmos kör jag allt som oftast jag med, men vitkålen har jag liksom inte vågat mig på då jag inte riktigt vet vad jag ska göra av den ;o)

Ola Lauritzson sa...

jag tycker det kan vara ganska gott att bara steka den i olja med lök, paprika, zucchini, fänkål och vad du har hemma. Blir som en wok. Och kålen gör den ganska matig.

Anonym sa...

Tack för tipset! Låter jättegott, ska testa det.

Anonym sa...

Hur gör du din protinsmothie? Har du annars tips på nån bra/smaskigare smoothie med lågt GI?

Ola Lauritzson sa...

just nu kör jag asketiskt genom att bara blanda pulver och vatten. Vill du ha en lyxigare variant blanda proteinpulver med mjölk, eller grädde, eller yoghurt. Kanske några isbitar om du kör i en mixer. Eller varför inte djupfrysta bär. Blir en läcker milkshake.

Anonym sa...

Det jag kommer sakna mest är nog tillbehöret till köttet som pasta, ris, potis mm. Ni gör ju blomkålsmos men jag har så svårt för att äta blomkål, vitkål och broccoli. Det går liksom inte, samma gäller bönor. Får nog bli morotsmos då;)Jag måste fixa detta på något sätt, imorgon startar jag upp med omelett till lunch och kryddbiffarna till middag får bli sallad till.

Popprinsessan sa...

Blomkålsmos.. testade att göra det häromdagen. Hade även i lite broccoli. Gjorde nog misstaget att köra med elvispen och inte mixern för jag tyckte att det blev väldigt grynigt och inte så gott.. Hade ändå i ett ägg för att få ihop det lite, men nej. Något tips? Eller bör jag kanske ta mixern nästa gång?

På tal om vitkål, gillar också att fräsa det en stund och sedan ev slå i en liten skvätt grädde och kryddor! Riktigt gott!

Ola Lauritzson sa...

Ja, använd mixer (jag en smidig variant som kallas "Magic Bullet") eller mixerstav.

Vitkål är underskattat!

Till Anonym: ugnsbakade eller steka grönsaker som zuccini, fänkål, lök, paprika mm, mm är ju ett bra alternativ! Morotsmos bör du däremot undvika - för mycket stärkelse i det.

Lillis sa...

Synd att vitkål & gul lök ska va så bra & billigt. Svårt att äta....får bara ont i magen av dessa :-(

jjjjjjjjjjjjj sa...

kd 11
chrome hearts
lacoste online shop
yeezy boost 350
longchamp handbags
yeezy shoes
coach bags sale
yeezy
lebron 16
mbt shoes