fredag 30 januari 2009

"Jag klarar inte mer!"

Det tycks vara min vanligaste kommentar, eller snarare väsning, när jag på fredagmorgnar torteras av Erik på gymmet. Det är inte för att vinna sympati eller tigga om beröm. Nej, det är för att jag verkligen inte tror att jag klarar att lyfta/springa/trycka/stöta (eller vad fan Erik nu hittar på) fler gånger.

Och det lustiga är: Jo, det går visst. "Bara en gång till, bara en minut till", befaller Erik. Och jag gör det. En gång till, och sen ytterligare en gång. För att till slut klara en till.

Någon sade att när vi själva tycker att vi tar i så mycket vi kan - då utnyttjar vi bara 30 procent av vår verkliga kapacitet. Nu har jag i och för sig svårt att tro att det stämmer för min egen del med tanke på att det känns som om ögonen ska hoppa ut ur sin plats och någon bortglömd blodådra i skallen ska sprängas när jag tränar. Men det är ändå en ganska intressant tanke.

Och då har ju Erik rätt: "Du klarar alltid en minut till!"

4 kommentarer:

Anonym sa...

hej du, måste bara fråga en sak:
Hemgjord ärtssoppa med gula ärtor, hur är GI:t på det??

//Undrar ärtan :O)

ps. kul kommentar va?!ds.

Anonym sa...

då vet jag att jag ska lägga på mer vikter på stången i morgon bitti på mitt Body Pump pass, eftersom man tydligen alltid orkar mer... Yes! keep going!

Anonym sa...

Ja, visst sitter det SÅ mycket i huvudet. Har jag bestämt mig för 3 ggr 12 reps så klarar jag det men har jag bestämt mig för 3 ggr 10 så klarar jag bara det. Man ska nog sikta mot stjärnorna...

Tack för tipset med Ramlösa och massor av lime. Blev tre såna på krogen i kväll. Billigt och bra för morgonen efter.

Ola Lauritzson sa...

Hej Ärtan! :-)

Bönor/linser/ärtor har bra GI. Visst höjs GI något när du kokar dem i många timmar som i ärtsoppan. Men generellt är det bra mat. Hyggligt innehåll av protein också.

Undvik i fas 1 men annars tycker jag det är helt ok!

Det är främst pannkakorna och punchen som du ska undvika... :-)