tisdag 13 januari 2009

Middag: ugnsbakad kyckling, kokad dinkel och salsa RomescoIkväll höll jag ett kort föredrag för det nya hudvårdsmärket KEB och inköpare och säljare från NK. Pratade om 10 framgångsfaktorer till ett nyttigt och smalt liv. Lämpligt nog serverades en synnerligen god och nyttig GI-buffet med ugnsbakad kyckling, kokt hel dinkel i sallad med bl a broccoli, oliver, lök, och därtill en av mina favoritsåser salsa Romesco som du måste testa om du inte gjort det förut (finns bl a i min och Ulrika Davidssons "GI in the City".

Om du inte vill köpa boken är receptet enkelt: blanda rejält med skållade mandlar med rostad paprika (som du köper på burk i olja), 1-2 vitlöksklyftor, en skvätt rödvinsvinäger, lite olivolja och chiliflakes (finns som vanlig krydda). Kör allt i en mixer tills det blir en sås. Smakar ljuvligt och passar till både kyckling, kött och fisk. Mandlarna ger en nötig och härlig konsistens. Vitlöken och chilikryddan ger lite fart och vinägern viss syrlighet. Testa - du kommer att älska den!!!

Ikväll unnade jag mig ett litet kvällssnack med några oliver och en bit av den goda whisky-cheddarn jag köpte härrom dagen. Och så mitt kvällste förstås.

Summa summarum får jag säga att jag skött maten bättre idag än slarvet igår. Utöver vad jag skrivit tidigare blev det också ett äpple till mellanmål i eftermiddags.

Så, dags att säga natti, natti!

Inga kommentarer: