måndag 26 januari 2009

Halvvägs i viktkampen!


Jag har slarvat den senaste veckan och inte berättat vad jag ätit som jag lovat. Förklaringen är att det varit ganska fantasifattigt. Mycket ägg, kalvsylta, ost, rågkusar, lite fullkornspasta, blomkålsmos, proteinsmoothies och en del annat.

Hur somhelst har jag kommit halvvägs i min egen viktkamp (för de som inte följt bloggen tidigare gick jag upp 3 kg under min semester i USA och tänkte börja året med att följa mina egna kostråd för att bli av med pannkakorna som snabbt parkerade sig runt magen). Jag har tränat flitigt och därför följt det jag kallar fas 2 i mina böcker.

Resultatet? Ja, vågen visar -2,5 kg sedan start. Måttbandet -4 cm. Och själv tycker jag att träningen gjort att jag omfördelat några av kilona ganska bra. Tog en bild i morse som ni kan jämföra med den jag lade in för drygt två veckor sedan. Lägger till den som "minsta bildformat" eftersom jag känner mig lite "slampig" när jag lägger ut halvpornografiska bilder på det här viset...

7 kommentarer:

Chrissan sa...

Visst syns det en skillnad!
Grattis! Bra jobbat!

Anonym sa...

Grattis! Själv har jag fastnat på en viktnivå vilket är riktigt irriterande, men skam den som ger sig! :)
En observation/fundering kring dina böcker. I en av dina tidiga böcker skrev du om fas 1 ett dagligt intag på högst 40g kolhydrater, och nu har jag läst 20g (på din blogg). Vad är det som har åstadkommit den skillnaden?

Ola Lauritzson sa...

David, för att komma i sk ketos (när kroppen omvandlar fett till ketonkroppar vilket för de flesta är liktydigt med snabb viktminskning) måste du vara strikt med mängden kolhydrater. "Strikt" betyder för de flesta - inte minst killar - udner 40 gram kolhydrater per dag. Men ibland fordras det en tuffare gräns på 20 gram. Numera brukar jag därför lite slarvigt säga 20 gram.

Anonym sa...

En fråga från mig som är på väg ner i vikt tack vare GI.... när jag tränar på morgonen (spinning) ...vad är bäst att äta innan träningen? Kolhydrater eller proteiner?

Ola Lauritzson sa...

Kul att du kommit igång gi-jenny. Jag skulle rekommendera en kombination av både lite kolhydrater och protein just eftersom det är spinning (vilket ju får räknas som intensiv träning).

Anonym sa...

snyggt, lite muskler på det där så... ;-)

Anonym sa...

Va säger fjutt om den här extrema vikmiskniningen? Jonte/Flebba