onsdag 28 januari 2009

Säg hej till Ulrika och Susanne!


Hade ett möte med min kära medförfattare Ulrika Davidsson och vår redaktör Susanne af Klercker idag. Så här glada är de en mulen onsdagsförmiddag! Ulrika och jag har gjort Våra Bästa GI-recept (2006), GI in the City (2007) och GI Dag för Dag (2008) tillsammans.

Vore intressant att höra om du har någon av böckerna (kanske alla) och vilken som är din favorit. Jag kommer snart att berätta vilken jag tycker mest om!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej Ulrika & Susanne ;o)

Jodå, jag har "Våra Bästa GI-recept" och "GI Dag för Dag" - bägge är suveräna på sitt sätt. Måste jag välja tar jag "Våra Bästa GI-recept" för den är så himla bra som inspirationskälla i matlagningen. "GI in the city" har jag inte.

maria sa...

Har ALLA era böcker - kan inte välja någon favvis - sorry för det! :)

Anonym sa...

Har samtliga och de är verkligen toppen! Älskar att laga mat och att ordna fester. Dessa böcker kan användas till alla tillfällen. GI in the city är nog boken med bästa gourme recepten! Grabbarnas konjakskyckling eller oxfile med balsamsås och ugnsbakad lök, WOW! Kan man gå ner i vikt och samtidigt njuta på detta vis så är det toppen!!

Unknown sa...

Jag har "Våra bästa GI-recept". Där finns många bra recept i den!. Efter att jag läst vad Nettan skrivit så får jag nog ta och köpa "GI in the city" också.Man blir ju väldigt inspirerad här!

Anonym sa...

Hej, har våra bästa GI-recept, tycker den är väldigt bra, bra inspiration!
Har även köpt din senaste bok och tycker verkligen den är den bästa! Mycket lätt att förstå och de små info rutorna på varje fas förtydligar de bättre!
Rekommenderar alla att köpa den eller vara med i tävlingen, suverän!
Tack för en jätte bra blogg Ola!

Anonym sa...

Jag fick hem ett paket m "Våra bästa" igår (och "Ulrikas bästa"), har sedan tidigare "GI in the city" (mkt bra) och dina andra böcker. Längtar tills i kväll då jag kan bläddra och sätta post it på de recept jag skall skriva in i nästa veckan meny. Återkommer och talar om favorit bok.
Tack för bra blogg. mycket att kolla på istället för att äta massa skit...hehehe
//Malin Ågren

Anonym sa...

Jag har alla era böcker men min favorit är "GI dag för dag" - Thaifrikadellerna...mmmmm!!

Ola Lauritzson sa...

Oj, vad positiva ni är! Blir så glad!

Nu ska jag avslöja min favorit av de tre böcker som Ulrika och jag gett ut. Det är GI in the City. Personligen tycker jag det är den syggaste och lyxigaste av dem tre. Lustigt nog är det den boken som sålt minst av de tre. Kanske just för att den är lite för "lyxig"?

Emie, tack för din snälla kommentar om min nya bok - jättekul att höra!

Anonym sa...

Hej Ola!,
Självklart har jag böckerna. Alla 3. Alla är bra, och den jag föredrar är GI - in the City. Passar mig, storstadsmänniska som jag är. Har även köpt din senaste, som jag tycker är ett toppenkomplement och en uppdatering/uppfräschning av den lilla boken du kom ut med 2005.

/Margareth

Anonym sa...

Det finns nog inget recept i "Våra bästa GI-recept" som jag inte gjort... SUVERÄN

Gittan sa...

Hellén jag håller med dig, suveräna recept, speciellt GI-lasagne

Gittan sa...

Hej Ola, en konstig fråga, jag undrar hur man räknar ut hur många kolhydrater man får i sig per 100 gram livsmedel.
Vi är tre tjejer som har börjat med GI och ingen vet hur man räknar ut det.
Det skulle vara till stor hjälp för oss.
Ps. vad betyder nettokolhydrater som står efter varje måltid i din bok GI DAG FÖR DAG och hur får man det framräknat?

Ola Lauritzson sa...

Gittan,
kika på innehållsförteckningen, där står hur många kolhydrater livsmedlet innehåller per 100 gram. Om det inte finns någon innehållsförteckning kan du gå på Livsmedelsverkets hemsida, www.slv.se och klicka på deras matdatabas för att kolla där.

Nettokolhydrater är kolhydrater minus fibrer (fibrer är en kolhydrat, men tas inte upp av kroppen särskilt effektivt, vilket är skälet till att vi utgår från nettokolhydrater).

Anonym sa...

Gi in the City tycker jag är bäst

Marie sa...

Har alla era böcker. Svårt att välja vilken som är bäst. Det beror lite på om man behöver hjälp att komma igång (då är det självklart GI dag för dag) eller om man vill ha smarrig mat. Bästa recepten tycker jag är i GI in the City, där Kyckling med savoykål eller Fläskfilé med shiitakesvamp är favoriter. GI lasagnen som finns i ett par av böckerna går inte heller av för hackor. Brukar fuska lite med den och byta ut krossade tomater mot Findus pastasås med tomat och chili...
/Marie

Caty sa...

Jag har GI dag för dag!

Teresa sa...

Jag har precis köpt Våra bästa... och jag älskar recepten som jag hunnit göra. I dag blev det räk och chiligryta...mums vad gott det var. Tack för en super kokbok. (måste nog inhandla de övriga också)

Anna sa...

Jag har alla dina OCH dina och Ulrikas böcker...plus "Allt om GI-metoden " av dig, Eva Söderström Skiöldebrand m fl som jag hittade av en slump i GI-hyllan på Bokia. Den boken hade jag aldrig hört talas om tidigare, men jag tycker att den är superbra - full av nyttiga tips och fantastiska recept för alla faserna! Den rekommenderar jag varmt till alla GI-fans!

Det som är bra med alla dessa böcker är att de kompletterar varandra - vissa lägger mer fokus på vetenskapen bakom GI, andra mer på receptdelen, så har man alla böckerna får man verkligen heltäckande GI-kunskaper!

yanmaneee sa...

pandora
supreme hoodie
golden goose
ggdb
supreme clothing
yeezy boost 350 v2
yeezy 500
longchamp outlet
yeezy boost 350
supreme t shirt